20 Eylül 2021 Pazartesi

Bulutlara kızmayın.


 Deniz konuşur ne der sana kalmışlık da bulut konuşur ne dediği de sana kalmışlık da. Taş toprak kum ateş güneş duvar ağaç yıldızlar kediler kuşlar böcekler ne konuşuyorsa ne konuşuluyorsa biraz ileri götürüp delilik etiketine yakışmadıkça sana kalmışlık da.

Dinlersin dinlemezsin küser konuşmazsın küser konuşmaz olurlar sana kalmışlık da. Bir de dağa taşa kuşa böceğe seninle konuşana konuşmayana.

Olmaz mı  ?

Elbette olmaz mı dağın dağa tavşanın dağa olmadık paylaşamadık havuçtan mı ya da bir taşın kaymasından mı sebepsizliğe sebep olmak bulmak o da dağın tavşanın dileğiyle isteğiyle bulunmuş.

Bulutlar ne derse hep o kızıp kızarıp gelirse üstüne, kara kara renklere bürünüp yağarsa üstüne şiddetli, arkasına alıp rüzgarı birde.


 

19 Eylül 2021 Pazar

eylül

 

Eylül sararacağını bildiğinden belki belki son deminde olduğunu biraz büzüşmüş biraz kıvrılmış kurumuşluğu kırılır yapmış yapraklarıyla yapraklarına benzeyenlerle gelir.İçi karartma. Öyle gelmez güle oynaya hiç bir şeyden korkmayan yeni filizlenmiş yaprağa benzeyenlerle gelir.Neşe pür neşe vardır hüzün kapısına bile uğramaz.


Kara bulutları grilikleri yoktur.Kapının önüne bırakılmış çamurlu ayakkabılar gibi geride bırakılmışlıklar vardır. Şarkılar dinlenilir sadece yürek hoplamaz kımıldamaz anmaz hiç bir anıyı yaşanmışlıkları.

Eylül neredeyse gidiyor  tam da anlatılan gibi.

18 Eylül 2021 Cumartesi

Bu gün de


 Dünyalar hayatlar hep başka insanlara aittir birileri için ondan bir parça kopartmak haktır ısırmak cimciklemek bir parça bir gram bir molekül haktır başka insanlara ait olandan almak. Hep öyle yaşamıyor muyuz?

Bazıları için hep öyle yaşadıkları bunu normal saydıkları sırf bu nedenle her şeyi kontrol etmek kendilerinin olduğunu düşündükleri ne varsa yerinde mi duruyor mu dikkatli gözlemlemek listelemek varlığını hep saymak bunun için bir dolu emek harcamak.

Zor bir hayat olsa da öyle yaşayanlar var. Hem de öyle çok ve öyle yakınlarda ki.

Müslüm Gürses - İstanbul'a Elveda (Aşk Tesadüfleri Sever)


Leonard Cohen bestesi Muslum Gursesç

Nefesini Tut, Zaman Duracak!

Nefesini Tut, Zaman Duracak! : Bir başka zamana ait olsa "hee" demekten hoşlanacağın olaylara, senin olan, senden olan, sen olan, ...